Skip to main content
Our testimonials

Corinne - Assistant line manager

Seeing our products on the retailers’ shelves the next day guarantees the freshness our customers want.

Een nieuwe week, een nieuwe kennismaking met een collega. Daarnet gaf ik het woord aan Corinne, een Moeskroense medewerkster die werkt als hulplijnchef in onze afdeling Westvers. Het ijs tussen ons was snel gebroken, want ook Corinne heeft eenzelfde interesse als mezelf: fotografie! Met haar kritisch oog keurde ze gelukkig haar portretfoto goed.

Corinne, wat doet een hulplijnchef precies?

Als hulplijnchef ben ik verantwoordelijk dat onze producten correct in de winkel komen te liggen. Dit wil zeggen dat de controles op etiketprijzen, gasinhoud, houdbaarheidsdata, inhoud van de schaaltjes en visualiteit van de schaaltjes juist moeten zijn. Ik ben niet verantwoordelijk voor 1 bepaalde lijn, maar doe de controles op de lijnen die nodig zijn.

Ben je onmiddelijk gestart als hulplijnchef?

Neen, toen ik hier acht jaar geleden begon te werken ging ik aan de slag als inpakster. Na verloop van tijd groeide ik door tot hulplijnchef en daarna tot lijnchef. Je kan ons in de zaal makkelijk herkennen aan de petjes die we dragen, grijs voor hulplijnchef en bordeaux voor de lijnchefs.

Hoe vers zijn de producten als ze in de winkel liggen?

We kunnen de rundsbrochettes als voorbeeld nemen, dat is 1 van onze 6 brochettes. ‘s Morgens worden ze in alle vroegte versneden en gemarineerd in de afdeling Case Ready. Rond 9 u worden ze in bij ons geleverd. Wij zorgen ervoor dat ze samen met de paprika’s op een barbecuestok gepresenteerd worden , om daarna verpakt en geëtiketteerd te worden. Om 14u staat de vrachtwagen klaar om te vertrekken naar de winkeldepots. Die winkeldepots leveren op hun beurt alle goederen uit om de dag nadien vers in de winkel te liggen. Productie op dag A en reeds in de winkel op dag B, verser kan je het niet hebben! En om dan de producten in de winkel te zien liggen waar jij aan hebt geholpen, dat maakt je toch wel heel trots!

Er komt een mooi weekend aan Corinne, enig idee hoeveel uren brochettes maken op de planning staan?

Véél geloof ik.

Inderdaad, 17 uur voor vandaag, maar gelukkig wordt dit verdeeld over de verschillende lijnen. Er zal gesmuld worden dit weekend!